Blogista

Matkablogi, jossa ollaan hetki tauolla keskellä arkea tai pakataan reppu ja lähdetään matkalle. Pyörämatkailu, retkeily, luonto, kaupunkimatkailu erityisesti rosoisine  puolineen. Kohteisiin lukeutuu pitäjiä päivän pyörämatkan päässä, muita kotimantereen kolkkia tai valtamerten takaisia kohteita.  Suomen kesä on upea mutta lyhyt ja pimeään aikaan osuu usein pidempi talvipakomatka. Arjen taukopaikat löytyvät asuinpaikkakunnaltani Helsingistä tai pyörämatkan päästä.

Matkustan yleensä itsekseni tai kahdestaan puolisoni kanssa. Hienointa olisi taittaa matkaa polkupyörällä ja junalla, mutta toisinaan olen matkustajana myös muissa kulkuvälineissä. Taukomatkalla nautitaan maukkaita eväitä. Aina ei ole niin tarkkaa, mutta pääasiassa lautasella ja eväspaketissa on kasviksia ja kalaa. Herkkuja ei unohdeta ja usein pysähdytään leipomoon etsimään paikkakunnan parhaita leivonnaisia.

Matkoilla ja blogissa ei synkistellä, mutta pidetään mielessä myös matkailun ympäristö- ja eettiset varjopuolet.  Toisinaan pohdinnat päätyvät myös blogin sivuille. Tauot ja matkat antavat mielelle tilaa hengähtää ja aina toisinaan kaikki sattuu kohdalleen ja hetkestä jää mieleen unohtumaton jälki. Näistä hetkistä ja niihin liittyvistä paikoista tarinoin tässä blogissa.

Jos muuta ei ole mainittu, valokuvat ovat omiani.

Yhteydenotot gmailin kautta (taukomatka).