Pieni pyöräretki Virossa: Tallinna – Paldiski

Tallinnaan saavuttuani en ollut vielä päättänyt minne suuntaan lähtisin. Harjumaan rantoja kulkeva reitti oli tuttu muutaman vuoden takaa. Pohdin, että pitäisi varmaan jotain uutta keksiä. Lahemaan kansallispuisto oli sovittu säästettäväksi tulevaisuuteen erästä yhteisretkeä silmälläpitäen. Seuraavana aamuna kun lähdin liikkeelle, mieli veti merenrantaan tutuille reiteille kohti Paldiskia. Eikä kaduta vaikka lähdin osin tutuille urille!

Pakri majakka

Pakri majakka

Uutta minulle olivat erinomaiset leiripaikat ja majakka Paldiskista niemenkärkeen. Lisäksi koko seutu tuntui eläväisemmältä lähes kymmen vuoden takaiseen visiittin verrattuna ja erillisiä kevyenliikkenteenväyliä oli rakennettu lisää. Mikä parasta, tällä kertaa ei tarvinnut panikoida vahtikoirista. Kun riitttävä määrä ihmisiä liikkuu jalan tai pyörällä niin louskuttavia koiria suvaitaan viereisillä pihoilla vähemmän. Kiitän!

Talllinnassa tankkasin pyöräilyä edeltävänä päivän Vegan restoran V:ssä (erinomaista!) ja kävelylenkkeilin kaasupulloa retkikeittimeen etsiessä. Jäljestä mainittu episodi kuuluu sarjaan ”kohteesta varmasti saan tarvitsemani kätevästi ja/tai halvalla”. No ei ainakaan kätevästi, sillä en löytänyt keskustasta etsimääni itsenäisen ruokahuollon keskeistä artikkelia. Siispä tossua toisen eteen kohti Ülemisten ostoskeskusta. Matkalla poikkesin toiveikkaana Prismaan. Idea oli periaatteessa hyvä, mutta kaasupullot olivat loppu. Ehkä tästä voi oppia jotain? En tiedä, mutta matkalle osui kiinnostavan näköinen ravintola turistikortteleiden ulkopuolta: Poska kohvik, joka tosin oli juuri sulkemassa kun kävin ovelle kopistelemaan.

Monet reissukollegat hehkuttivat RMK:n appia retkeilyn avuksi. Minulla pukkasi ”Not available in your country” -erroria kun kotona yritin ladata sovellusta eikä asia korjaantunut matkustamalla Viroon, eikä sen paremmin muutamilla testatuilla Google Payments kikoilla. Kokeile jos Sinä onnistuisit sovelluksen käyttöönotossa.

Reitit nostoineen tallensin Ride with GPS:llä:

1. päivä: Tallinna – Leetse 61 km

2. päivä: Leetse -Paldiski – Meremõisa 49 km

3. päivä: Meremõisa – Tallinna 50 km

Marja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *