Juhannusretki: Kouvola – Kotka – Strömforsin ruukki – Loviisa – Porvoo – Helsinki

Torstaina pakkailin pyörää ja junalle lähtiessä alkoi sataa. Sääennuste lupasin käytännössä koko reitille reipasta vastatuulea ja ainakin ensimmäiseksi yöksi runsasta sadetta. Vielä rautatieasemalla mietin myisinkö lippuni jollekin joka ihan välttämättä haluaa tuohon loppuunmyytyyn junaan. Mitä jos jäisinkin juhannukseksi Helsinkiin? Lähtöpäätös oli oikea!

Laajakosken riippusilta

Laajakosken riippusilta

Kyllä ensimmäisen yön satoi, mutta ei see laavulla haitannut. Ja kyllä tuuli oli navakka mutta mitäpä tuosta, enemmän lihastyötä. Matkalle mahtui sopivasti suunnittelemattomia helmiä kuten Strömforsin ruukki. Testaan retkillä Ride with GPS -sovellusta, ja linkkien takaa voit ladata reitin omaan laitteeseen ja lukea tarkemmin kohokohdat (ja testaamani ruokapaikat…) kultakin etapilta.

1. päivä: Kouvola – Anjalankoski – Kultaan laavu 40 km.

2. päivä: Kultaan laavu – Kotka – Strömforsin ruukki – Kukuljärven laavu 77 km

3. päivä: Kukuljärven laavu – Loviisa – Porvoo (Emäsalo) 87 km.

4. päivä: Emäsalo – Helsinki (Lauttasaari) 59 km.

Marja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *