Fillarilla vuoden 2018 taukomatkoille

Uusi vuosi ja ensimmäisenä retkikohteena Parque Natural Bahia de Cádiz

Uusi vuosi ja ensimmäisenä retkikohteena Parque Natural Bahia de Cádiz

Kun katson mennyttä vuotta ja haaveilen tulevasta, näyttää siltä että Taukomatka keskittyy entistä vahvemmin pyöräretkiin ja matkojen pyörähetkiin. Monet päättyneen vuoden mieleenpainuvimmista kokemuksista syntyivät pyörän selässä tai siellä mihin pyörä laitettiin parkkiin. Aiheeseen sopivasti, vuosi 2018 alkoi kuinkas muuten kuin erinomaisesti Cádiziin suuntautuvan talvipakomatkan pyöräretkellä mitä parhaimmassa kirkkaassa Andalusian keskitalven auringonpaisteessa. Nostin aamulla pyörän junaan, kolkuttelin naapuripitäjään San Fernandoon, kiertelin päivän suolakosteikkoja ja hiekkadyynejä. Mikä parasta, löysin paluumatkalle fillarireitin takaisin Cádiziin. Siitä lisää myöhemmin.

 

Vuosi 2017 alkoi talvipakomatkalla Myanmariin ja Thaimaahan. Tällä matkalla fillarilla Baganin temppeleihin tutustuminen oli erityisen mieleenpainuvaa. Temppelialueella oli suosituimpia kohteita lukuunottamatta hiljaista, turistit kun saivat vuokrata ainoastaan fillarin tai sähkömopon ja bussit kiersivät vain suurimmilla ja mahtavimmilla paikoilla. Hiljaiset ja hikiset kilometrit mykistävän silmänkantamattoman temppeliverkoston pisteeltä toiselle silkkihame hulmuten. Unohtumaton ja hyvin monella tasolla nöyräksi tekevä kokemus.

 

Talvipakomatkan jälkeen mieli tuuttaa tyhjyyttä, todennäköisesti keväälle kertyi lähinnä arkisia kaupunkikilometrejä kunnes koittivat viikonloppuretket Nuuksioon  ja Repoveden seuduille. Niistä alkoi kesä, jonka oivallus telttamajoituksen kätevyydestä nosti kesäreissujen potentiaalin ja ymmärryksen pyöräretkien mahdollisuuksista uudelle tasolle. Punkaharju, Teijo, Ii, pieniä suuria elämyksiä ja kotimaanmatkailun ansaittu arvonnousu. Jos en olisi juuri nyt aurinkoisessa etelässä, listaisin jo varmasti innokkaasti kotimaankohteita tulevalle kesälle, juhannukseen on enää puoli vuotta!

 

Syyspuolella oli päiviä ja viikkoja, joita en jää kaipaamaan. Kilometrikirjanpitoonkin jäi melkein kuukauden aukko sairastelun vuoksi. Eräs retki vaihtui sinänsä mukavaksi kaupunkiviikonlopuksi Tampereella. Kivaa on tietysti se, että alkuperäinen suunnitelma juna- ja pyöräretkestä odottaa toteutumistaan. Loka-marraskuussa pääsin kuitenkin suunnitelmien mukaan viettämään kuukauden Wageningenissa ja viikonloppujen pyöräretket lähikyliin ja kaupunkeihin olivat tietotyöläisen henkireikä. Iloitsin suuresti ensiluokkaisesta väylästöstä, opasteista ja näppärästä navigaatioapurista nimeltä Bike Node. Pienen seikkailun aineksia rengasrikkoineen sisältyi De Hoge Veluwe -luonnonpuistoon suuntautuneella retkellä. Kohdetta voi kyllä suositella ja jos ei aja paikalle omalla tai vuokrapyörällä niin puistokävijöiden käytettävissä olevat valkoiset pyörät toiminevat erinomaisesti.

 

Mikä sitten saa taukomatkailijan intoilemaan juuri pyörällä liikkumisesta? Siitä lisää pian.

Marja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *