Majoitusvinkit Myanmariin, 2/2

Aamutonparhaita, myös Yangonissa. Erityisesti kun majapaikassa voi ihailla uutta päivää yhteisparvekkeelta.

Aamutonparhaita, myös Yangonissa. Erityisesti kun majapaikassa voi ihailla uutta päivää yhteisparvekkeelta.

Aiemmin kirjoitin ensimmäisen osan tunnelmista Myanmarin retken majoituksesta. Varausalustat palautteineen olivat suureksi avuksi omalla kukkarolle ja arvostuksille sopivan yöpaikan löytämiseksi. Ystävän vinkeistä oli silti paljon iloa ja helppoa aloittaa seuraavaan kohteeseen perehtyminen. Hinta-laatu -suhteen arvioimiseksi kirjaan vinkkeihin, paljonko maksoimme majoituksesta (huone tai bungalow kahdelle henkilölle). Hinnat nimittäin vaihtelevat erilaisten tarjousten ja varaustapojen mukaan. Vinkkaan myös lähistöltä löytyviä ruokapaikkoja tai muuta kiinnostavaa.

 

Bagan: Innwa Motel ja New Wave Guest House

 

Ensimmäisen yön Baganissa vietimme Innwassa (26 EUR/yö). Agodan varauksen kanssa oli jotain hämminkiä ja saimme perushuoneen sijaan superior tai delux-huoneen. Kylpyhuone olikin tilava ja tyylikäs. Huoneessa ei ollut ikkunaa. Aamiainen tarjoiltiin buffasta kattoterassilla ja oli erinomainen huoneen hintaan nähden. Voi jospa kattoterassilla olisi iltaisin ravintola tai baari. Aulatilojen lisäksi mitään yleistä hengailutilaa ei ollut, mikä oli harmi.

 

New Wave Guest House (40 EUR/yö) oli ystävän suositus ja uudet(?) huoneet erillisissä rakennuksessa kauempana kadun varresta olivat eniten omaan makuumme koko reissulla. Huoneista on ikkunat pienelle sisäspihalle, minimalistinen mutta paikallista tyyliä edustava huone ja riittävästi tasoja, koukkuja yms. tavaroille. Pihasta oli muutakin iloa kuin näkymät. Siellä oli miellyttävää heittää noppaa päivän kuumimpana hetkenä tai illan ratoksi. Aamiainen oli riittävä mutta yksinkertaisempi kuin esimerkiksi Innwassa.

 

New Waven vieressä (päätietä pitkin Baganin suuntaan) on suosittu ravintola Harmony. Asiakkaina oli myös paljon paikallisia tai paikallisia turisteja. Grilli oli paikan juttu ja kala oli erinomaista. Listalla on toki tyypilliset riisi- ja nuudeliruoat. Illallistimme ravintolassa useampana iltana. Toinen mainitsemisen arvoinen paikka on kaikissa opaskirjoissakin esitelty Weather Spoon’s ravintola. Taso ei ollut pudonnut kehujen jälkeen eli suositukset tästäkin. Kolmas suositus perustuu paikan sijaintiin joen rannalla. Kilometri-pari New Wavesta Baganin suuntaan sijaitsee Fantasia Garden, joka sopi erinomaisesti keskipäivän virvoitustauon viettoon. Paikkaan opastaa kyltit “päätien” varresta.

 

Ngapali: Rivertop Lodge

 

Ngapalia hehkutetaan opaskirjoissa Myanmarin ykkösrantakohteeksi ja Mondon lukijoiden keskuudessa se nousi esille rantakohteiden listauksessa. Matkustaminen Ngapaliin on aikavievää ja majoitus hintavaa. Rannalle oli silti kova hinku ja ostimme Baganista lentoliput (á noin 100 dollaria yhteen suuntaan per hlö). Löysimme edullisen(!) diilin Agodasta ja varasin neljä yötä Rivertop Lodgesta hintaan á 80 EUR yö. Aika hurjalta kuulostaa näin köyhässä maassa. Mitään ihmeellistä Rivertop ei tarjonnut. Pieni ja siisti huone rivitalossa. Meidän huoneen edessä oli hotellin rakennustyömää tuomassa oman lisänsä visuaaliseen ja äänimaisemaan. Huoneen edessä oli myös pieni pätkä omaa terassia. Hyttysten vuoksi siinä ei tehnyt mieli viettää illalla aikaa. Parempi oli hakeutua rantaravintoloihin. Huoneessa ei ollut jääkaappia, mikä oli poikkeuksellista. Hotelli sijaitsee tuntumassa ja hintaan kuuluvilla rantatuoleilla sopi lueskella ja levätä pois pientä flunssaa.

 

Ngapalissa oli rauhallista nauttia rantaelämästä. Kaupustelijoistakaan ei ollut riesaa, päinvastoin. Hedelmäkauppiailta osti mielellään evästä. Rannalla oli miellyttävää uida jopa hieman matkaa. Miellyttävin ravintola taitaa löytyä pieneltä “saarelta” läheltä majapaikkaamme. Pleasent View Islet tarjoilee ruokaa ja juomaa rannan parhaassa lokaatiossa. Hintavaa kenties, mutta ei suomalaiseen hintatasoon tottuneelle varsin kohtuullista. Yleisesti ottaen, koko rantakohdetta leimaa luksusresorttien olemassaolo. Kenties ongelma on henkilökohtainen mutta kohde ei tuntunut tämän vuoksi aivan omalta.

 

Gwa: Royal Rose Guest House

 

Ääripäästä toiseen, matkaseura sai suostuteltua minut jatkamaan matkaa yksinkertaisempaan rantakohteeseen. Matka Gwahan rannikkoa pitkin kesti Ngapalista kaikkinensa viitisen tuntia. En yleensä kärsi matkapahoinvoinnista mutta kun pimeä laskeuttui niin olin iloinen ettei matkaa ollut jäljellä kuin tunnin verran. Kokemuksesta viisastuneena valitsimme päiväbussin Yangoniin matkaa jatkaessamme.

Olimme puhelimitse varanneet huoneen kylän parhaaksi mainitusta majatalosta. Royal Rose oli laajentanut toimintaansa rannan tuntumaan ja meidät kyydittiin sinne keskustasta mopolla. 17 eurolla sai pienen ja yksinkertaisen huoneen uudesta rivitalotyyppisestä talosta. Oma kylpyhuone (kylmä vesi), hyttysverkko ja tuuletin olivat mainittavat mukavuudet. EI langatonta verkkoa ja sähkönjakelu oli katkonaista. Oikeastaan jotain tämäntyyppistä toivoimmekin. Vielä jos olisi ollut pieni ravintola tai oma jääkaappi niin konsepti olisi ollut melko riittävä. Ensimmäisen yön jälkeen vaihdoimme bungalowiin ja saimme merinäköalan ja ison terassin. Hinta ei muuttunut. Miinuksena oli, että bungalowissa oli kaksi huoneistoa ja olematon äänieristys. Mökki oli myös parhaat päivänsä nähnyt ja kylpyhuoneen lattian kaadot jo alkujaan epäonnistuneet. Bonuksena eläimistö, joista sympaattisinta päätä edustivat varsin kiipeilykykyiset sammakot.

 

Kuvauksen perusteella voit siis arpoa kumpaa arvostat enemmän: siistiä uutta huonetta olemattomalla terassilla vai hulppeaa terassi käyttöikänsä ylittäneessä bungalowissa. Gwasta mainittakoon, että vaikka Royal Rose majoittaa turisteja aivan rannalla (ja “lentokentän” tuntumassa kuten voit kartasta katsoa), parhaat ja puhtaammat rannat löytyvät mopo- ja lyhyen venematkan päästä. Mopoilua karsastavana tyydyin ihastelemaan maisemia valokuvista.

 

Todennäköisesti Ngapalin ja Gwan välissä sijaitsee idyllisiä pieniä rantakohteita jos asiaan olisi hieman perehtyisi.Myös etelän Dawei ympäristöineen houkutteli. Toistaiseksi tämä olisi tarkoittanut esimerkiksi vuorokauden junamatkaa Yangonista tai lentomatkaa kohteeseen. Arvelen, että tulevina vuosina yhteydet kehittyvät ja matkustaminen nopeutuu.

 

Yangon: Backpacker Bed and Breakfast

 

Harvoin enää yövyn hostellien dormeissa mutta jos yöpyisin, niin tässä olisi kyllä aika moni asia kohdallaan. Ensimmäiseksi yöksi otimme paikanpäällä kahden hengen dormin (24 USD/yö) Huoneessa on oma kylppäri ja varsin kivasti yksityisyyttä kerrossänkyjen verhojen ansiosta. Puolison kanssa olimme reissun puolivälissä vielä ihan hyvissä tunnelmissa eikä ollut tarvetta eristäytyä omiin koppeihin joten vaihdoimme seuraavaksi yöksi superior-huoneeseen (33 USD/yö). Kyllä kannatti! Ikkunattoman dormin tilalle saimme huoneen yläkerroksista, miniminiparvekkeen ja näkymät kaupungin yli. Auringonnausua saattoi ihastella suoraan sängyltä. Sängyn lisäksi huoneeseen ei tosin paljon muuta mahtunutkaan. Asiallisten huoneet olivat tietty kivat, mutta hostellista teki erityisen viihtyisät yhteiset tilat: Terassia ja parveketta ulkona kahdessa kerroksessa ja lisäksi ilmastoitu  sisätila. Keittiön puute oli pieni miinus, olisin mielelläni askarrellut hedelmiä iltapalaksi.

 

Alle kilometrin päässä hostellilta paikansimme Rangoon Tea House aamiais-, tee-, lounas- ja illallispaikan. Mikään kansanpaikka tämä ei tietenkään ole, mutta hintataso ei romuta suomalaisen lomailijan budjettia. Paikan parasta antia oli kolonialistiseen tyyliin viritelty miljöö. Alakerran teehuone on valoisa ja yläkerran baari- ja illallispuoli taas tumma ja tunnelmallinen. Testasimme molemmat ja erityisesti illallinen yläkerrassa oli mieleemme.

Yangonista suuntasimme Mawlamyinen kautta kohti Thaimaata. Mawlamyinen kaupungissa yövyimme Htun Yanar Motellissa joka oli aivan asiallinen hintaan 25 USD/yö. Henkilökunnan kielitaito oli kuitenkin vaatimaton, joten piipahdimme Breeze Guest Housessa säätämässä matkajärjestelyt Thaimaan rajalle. Rajan ylitys muuten kävi oikein kätevästi ja nopeasti, arviolta puolessa tunnissa.

Marja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *