Harmaa ja aurinkoinen kesäpäivä Hangossa

Rantakopit sumussa

Aurinkoa ja uimareita odotellessa

Ensimmäisestä kevättalvisesta Hangon retkestäni on jo yli neljä vuotta. Tuolloin ihailin hyytävän meren liplatusta jäiden juuri lähdettyä, rauhoituin talvilevolle käyneessä kaupungissa ja päätin, että tänne on tultava uudelleen nauttimaan kesästä. Tammisaaren viikonloppuretkeltä oli kätevää pistäytyä päiväksi Hankoon.

Heinäkuisena aamuna asemalaiturilla odotti yllätys, viileä sumu. Harmaa kosteus oli eksoottista, etenkin kun lähtiessäni Tammisaaresta aurinko paistoi kirkkaasti. Aamun viileä säätila oli kuitenkin erinomainen syksyn villasukkaprojektien suunnitteluun Lankasatamassa. Lankasatamasta suuntasin huviloiden lomitse rantaviivalle.

 

Hangon vene

Vielä hetki sumua

 

Istahdin kalliolle uittamaan varpaita kylmässä meressä. Sumun hälvenemistä ennakoi olkapäitä lämmittävä aurinko. Halusin kohdata keskipäivän paisteen hiekalla kulkien. Käänsin askeleet kohti keskustaa. Ihastelin kylmänkirkasta vettä, vähitellen matalikosta paljastuvia kiviä ja niillä tähystäviä lokkeja. Harmaan sävyt hälvenivät sinisten tieltä ja tiilenpunainen vesitorni palasi loistamaan keskustan maamerkkinä. Värit maisemassa, lämpö iholla ja itsekseen kuljeskelun rauha – täydellistä.

 

Sumu hälvenee

Keskipäivän aurinko

 

Hangossa nautin eniten ihanista luonnon rannoista. Ruuhkaa ei ole kesän superviikonloppunakaan, sen takaa 30 kilometriä hiekkarantaa ja lukuisat kallionsopukat. Missään eräretkellä tässä ei olla vaan pikkukaupungissa on erinomaiset (ravintola)palvelut. Vaikka en haaveile asuvani romanttisessa pitsihuvilassa niin toki huviloita kelpaa ihastella kaupungin raitteja kävellessä.

Seuraavan kerran tutustun kaupunkiin ehdottomasti fillarilla. Mieluiten varaan aikaa ja pyöräilen Helsingistä pikkuteitä pitkin. Tai sitten taitan osan matkasta junalla ja otan pyörän kyytiin. Tällaista oli suunnitelmissa, mutta Turkuun matkannut festarikansa oli varannut kaikki junien pyöräpaikat. Jos Hankoon haluaa tutustua leppoisasti istuskellen, paikan päällä kaupungissa kiersi myös hop-on-hop-off -tyyppinen bussi. Rakastan älypuhelimen karttasovelluksia, mutta en vielä osaa kokonaan luopua paperikartasta. Jos sinäkin tykkäät hypistellä paperiversiota, noudat sellaisen näppärästi matkailutoimistosta ihan rannan tuntumasta.

Jään haaveilemaan seuraavasta retkestä Hankoon.

Marja

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *